+48 888 475 777

NASZE PIWA

STYL: American Pale Ale | EKSTRAKT: 12,0oPlato | ALKOHOL: 5% | 
IBU: b.d.

Pale Ale w wersji amerykańskiej (APA) to prawdopodobnie najbardziej pożyteczna odmiana jasnego piwa górnej fermentacji. Wyraźna, aczkolwiek nieprzesadzona goryczka, odczuwalna ale ułożona podbudowa słodowa oraz przede wszystkim bujny aromat amerykańskich odmian chmielu. Przy tym umiarkowana ilość alkoholu, żeby cieszyć się APA jak najdłużej. PINTA a ja pale ale. A Ty?

RECEPTURA: Ziemowit Fałat

SKŁAD: słody jęczmienne Weyermann®: pale ale, diastatyczny jęczmienny, Caraamber®, CHMIELE: CTZ (USA), Centennial (USA), Cascade (USA), Simcoe® (USA) | DROŻDŻE: Safale™ US-05.

Piwo pasteryzowane, niefiltrowane. SZKŁO: nonic. TEMPERATURA SERWOWANIA: 8-9oC. POLECANE KULINARIA: burgery wołowe, zapiekanki mięsne, Tex-Mex.

STYL: Roggenbier (Żytnie) | EKSTRAKT: 13,1o | ALKOHOL: 5% | IBU: 18

Klasyczne piwo żytnie, które dodaje mocy i radości. Powinno być krzepiące i jednocześnie orzeźwiające - to sekret dobrego, jasnego piwa żytniego. Gęste i nieco oleiste przynosi zarazem całkiem pokaźną porcję rześkiej owocowości. Niewielkie nachmielenie uwydatnia aromaty słodów żytnich i owoce pracy drożdży górnej fermentacji. Masz dziś ochotę na PINTĘ? Masz Apetyt na Życie!

RECEPTURA: Ziemowit Fałat

SKŁAD: słody jęczmienne Weyermann® pilzneński, wiedeński, karmelowy żytni Cararye®, słód palony Carafa®, Special Typ I, CHMIELE: Tettnanger (DE), Spalt Select (DE) | DROŻDŻE: Safbrew™, WB-06.

Piwo pasteryzowane, niefiltrowane. SZKŁO: szklany, niski kufel z grubego szkła. TEMPERATURA SERWOWANIA: 9-11oC. POLECANE KULINARIA: chleb żytni ze smalcem, peklowana wieprzowina, stek z łososia.

STYL: American India Pale Ale | EKSTRAKT: 11,1oPlato | ALKOHOL: 6,1% | IBU: b.d.

PINTA Atak Chmielu 15,1o to fantazyjnie nachmielone piwo w stylu American India Pale Ale. Pierwsza AIPA z polskiego browaru. Atak Chmielu warzymy od 28 marca 2011 r. Nasza AIPA to czerwono-miedziane, treściwe piwo górnej fermentacji. Smak i aromat cytrusowy, kwiatowy, żywiczny, sosnowyy i owocowy pochodzi od amerykańskiego chmielu. Atak Chmielu - tak się rozpoczyna rewolucje!

RECEPTURA: Ziemowit Fałat

SKŁAD: woda, słody jęczmienne Weyermann® pale ale, melanoidynowy, Carared®, Carapils®, CHMIELE: (USA) Citra®, Simcoe®, Cascade, Amarillo® | DROŻDŻE: Safale™ US-05

Piwo pasteryzowane, filtrowane. SZKŁO: PINTA Atak Chmielu. | TEMPERATURA SERWOWANIA: 9-10oC. | POLECANE KULINARIA: solone orzeszki, curry, pieczona wołowina.

STYL: Hefeweizen | EKSTRAKT: 13,1oPlato | ALKOHOL: 6,1% | 
IBU: b.d.

PINTA Bawarka 13,1o - klasyczne bawarskie jasne piwo pszeniczne z osadem drożdży na dnie butelki. Warzone z najlepszych niemieckich słodów, chmielone aromatyczną odmianą Mittelfruh uprawianą w Hallertau w Bawarii. W smaku przyjemnie kwaskowe i zdecydowanie orzeźwiające. W aromacie banany i goździki - oto Hefeweizen!

RECEPTURA: Ziemowit Fałat, Paweł Masłowski

SKŁAD: woda, słody pszeniczne i jęczmienne Weyermann®: pszeniczny jasny, pilzneński, Carhell®, | CHMIELE: (DE) Mittelfruh. | DROŻDŻE: Safbrew™ WB-06.

Piwo pasteryzowane, niefiltrowane. SZKŁO: wysoka szklanka do piwa pszenicznego | TEMPERATURA SERWOWANIA: 6-8oC. | POLECANE KULINARIA: solony precel, pieczony kurczak, sernik.

STYL: Pumpkin Ale - Dyniowe Ale (USA) | EKSTRAKT: 16,5% wag. | ALKOHOL: 6,0% | 
IBU: b.d.

PINTA Dyniamit 16,5o - nasza autorska interpretacja popularnego w USA stylu Pumpkin Ale. Dyniamit warzymy każdej jesieni od 2012 roku. Najpierw obieramy, miksujemy i pieczemy setki kilogramów dyni, którą dodajemy już na etapie zacierania. Podczas warzenia intensywnie chmielimy amerykańskimi odmianami chmielu i w ostatnich minutach całość aromatyzujemy naturalnymi, świeżo przygotowanymi przyprawami: imbirem, cynamonem i goździkami. PINTA Dyniamit - nareszcie jesień!

RECEPTURA: Ziemowit Fałat

SKŁAD: woda, dynia pieczona, goździki, cynamon, imbir, mech irlandzkisłody, słody jęczmienne Weyermann®: pale ale, Carapils®, Carared® słód Biscuit | CHMIELE: Ahtanum (USA), Palisade (USA), Wilamette (USA). | DROŻDŻE: Safbrew T-58.

Piwo pasteryzowane, niefiltrowane. SZKŁO: nonic PINTY | TEMPERATURA SERWOWANIA: 9-11oC. | POLECANE KULINARIA: ser gouda, pieczony indyk, szarlotka.

Zarezerwuj stolik już dziś!

tel. 888 475 777

Otwarte: pn-nd 12:00 - 02:00